Arnott biedt nu ook vervangende magnetic-ride dempers aan!

Ook Magnetic Ride-dempers maken nu deel uit van het gamma aftermarket wielophangingsproducten van Arnott. Ze zijn ontworpen als directe vervangingsonderdelen voor SUV’s van GM met het magnetische schokdempersysteem Z95 RPO. De magnetische OES-dempers van Arnott bieden dezelfde adaptieve demping als de OE-dempers.

Magnetic Ride-dempers zijn enkelwandige dempers die zijn gevuld met een vloeistof, het magnetorheologisch fluïdum, dat bestaat uit synthetische koolwaterstofolie en gemagnetiseerde ijzerdeeltjes, en die zijn voorzien van elektromagnetische spoelen. Voor de aansturing beschikt het systeem over een set sensoren en een elektronische regelmodule (ECU).

Als de sensoren van de auto een verandering in de wegomstandigheden registreren, wordt een signaal naar de ECU gestuurd. De ECU bepaalt vervolgens de vereiste elektromagnetische stroom voor elke demper. Wanneer de elektromagnetische spoelen worden geactiveerd, creëren ze een magnetisch veld dat onmiddellijk de ijzerdeeltjes magnetiseert waardoor de viscositeit van het magnetorheologisch fluïdum toeneemt en de vering stugger wordt.

Voor meer informatie en om het huidige aanbod te zien, klik hier

Adres:
Industrieweg 19
5145 PD Waalwijk
Nederland

Werkdagen/openingstijden:
Ma – vr / 8:00 – 17:00 uur (CET)